top of page

ACTIVITEITEN

Zodra uw caravan is geplaatst, uw tent is opgezet of uw mobile home in gebruik is genomen, kunt u naar hartelust de regio gaan verkennen. Op een steenworp afstand van de Mont ventoux en de meest pittoreske dorpjes is dit met recht één van de meest veelzijdige regio's van de Provence te noemen. Houdt u van actieve vakanties? U kunt hier naar hartelust fietsen, kanoën, wandelen, zip-linen, bergbeklimmen en paardrijden. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de theater en muziek festivals en bij de vele kunst galerijen en exposities.  Blijft u liever een dagje op de camping, dan hoeft u zich ook niet te vervelen. Raadpleeg ons activiteitenprogramma onder aan de pagina om niets te hoeven missen. 

WIJNPPROEVERIJ 
MOUNTAIN BIKING
IMG_2799.jpg
DSC_0411.jpg
DSC_0357.jpg
In de regio
Op de camping

Vrijdagmorgen wandelen over de markt in de straten van Carpentras (op 6 km afstand), de voormalige hoofdstad van de Comtat Venaissin. Met meer dan 400 kramen verdeeld over de gehele binnenstad, is dit de grootste regionale markt in de regio. In april vindt het aardbeienfestival plaats, waarbij alle soorten regionaal geteelde aardbeien geproefd kunnen worden.  Ook de eeuwenoude synagoge en de Saint Siffrein cathedraal zijn een bezoek waard. 

 

De Mont Ventoux kan niet aan uw aandacht ontsnappen. Tot aan Avignon, en soms zelf tot aan de middellandse zee domineert hij met zijn witte top het landschap. Of u de top nu per auto, fiets of te voet bereikt, het indrukwekkende uitzicht is een absolute aanrader. Voor wandelingen of fietstochten onder begeleiding van een gids kunt u in de receptie meer informatie verkrijgen. De dorpjes aan de voet van de Mont Ventoux, Bedoin (9 km), Malaucene (15km) en Sault, (35km) zijn met de vele winkeltjes en terrasjes erg kleurrijk en levendig. Zeker een bezoekje waard.

Avignon is één van de bekendste steden in de regio. Slechts op 30 km afstand  en zeker een dagtrip waard. De stad is beroemd om het pausen paleis, de 'pont d'avignon' en de prachtige paleistuinen. In juli vindt in Avignon het theater festival plaats. Dit festival trekt elk jaar weer bezoekers vanuit alle windstreken. De sfeer, de gebouwen, de historie, de cultuur, en natuurlijk de uitstekende restaurants en boutiques maken een bezoek aan deze stad onvergetelijk.

 

Ongeveer 25 km ten zuiden van de camping ligt de grens tussen de Vaucluse en de Luberon. Hier ligt het stadje L'Isle sur la Sorgue, van oudsher bekend om de talrijke galerijen, antiekzaken en visserij. De rivier de Sorgue stroomt door het centrum en met de vele terrasjes en leuke winkelstraatjes geeft dit een levendig, kleurrijk beeld. De regionale markt, vaak uitgebreid met een 'brocante' (rommelmarkt) op zondagochtend is één van de bekendste en populairste in de regio.

 

Van hieruit is het nog een kleine 10 km naar Fontaine de Vaucluse. Hier vindt de rivier de 'sorgue' zijn oorsprong. Deze bron is te voet te bereiken, na een wandeling van ongeveer 15 minuten langs de oever van de rivier. 

Hier is ook de start van een prachtige kanotocht stroomafwaarts van de rivier. Ook voor zip-linen kunt u hier terecht. Leuk voor jong en oud!

 

Nog zo'n 15 km oostwaarts ligt het dorpje Gordes, gekozen tot één van de mooiste dorpjes van zuid frankrijk. Indrukwekkend gelegen, tegen de bergwand aangebouwd. Prachtig uitzicht vanuit het centrum, maar ook de abdij 'Senanque', omgeven door lavendelvelden en de 'village des bories', een dorpje van stenen herdershutten, zijn het bekijken waard.

 

15 km verderop ligt het kleurrijke dorpje Roussillon, oorspronkelijk gebouwd rondom een okermijn. De oker uit deze mijn werd gebruikt voor het kleuren van o.a. huizen. De mijn is niet langer in gebruik, maar wel te bezoeken. 

 

Ten noorden van de camping, op zo'n 20 km afstand ligt aan de oever van de rivier Ouvèze, Vaison la Romaine, een middeleeuwse stad met prachtige romeinse opgravingen. Hier vindt elk zomer het europese koor en dans festival plaats. 

Voor uw vermaak hoeft u de camping niet te verlaten. Ons animatie team verzorgt in de vakantieperiodes de animatie voor jong en oud.

 

Voor de kinderen organiseren wij in de vakantieperiodes 1 tot 2 animatiemomenten per week. Afwisselend gaan we eieren zoeken (met Pasen), schmincken, dansen bij de kinderdisco, spoorzoeken tijdens de camping puzzeltocht, en één van de vele andere activiteiten als jeu des boules, kinderbingo, levend stratego, zeskamp etc. 

 

Ook de volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Gedurende het hele seizoen organiseren wij activiteiten als wijnproeverijen (op de camping en op locatie), jeu de boules tournooi, kanovaren (ook voor kinderen) en niet te vergeten onze thema avonden in het restaurant. 

bottom of page